ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, ha obert la convocatòria de Subvencions a nuclis de recerca industrial i desenvolupament experimental per l’any 2017. Els Nuclis d’R+D empresarial són ajuts dirigits a les empreses catalanes que vulguin desenvolupar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc i que responguin a les necessitats del mercat. Aquests ajuts estan cofinançats pel Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i s’emmarquen en el programa Horizon 2020 de la Unió Europea (UE), mitjançant els instruments ERA-Net MANUNET III i ERA-Net Electric Mobility Europe (pressupost total de 850.000 euros), i en els programes bilaterals i unilaterals d’ACCIÓ (400.000 euros).

Aquesta convocatòria presenta dues modalitats en funció del tipus de projecte:

a) Nuclis d’R+D empresarial locals: suport a projectes duts a terme per empreses (de forma individual o en col·laboració) amb establiment operatiu a Catalunya.

b) 
Nuclis d’R+D empresarial internacionals: suport a projectes d’R+D d’alt impacte al territori i amb abast internacional, en col·laboració entre empreses de Catalunya i entitats internacionals. Aquesta modalitat engloba tres tipologies de Nuclis d’R+D:

  1. Programes unilaterals: projectes col·laboradors en tots els àmbits tecnològics, entre empreses catalanes i entitats d’Alemanya, Xile, Israel, Canadà, Cuba, Corea del Sud, Hong Kong, Estats Units d’Amèrica (Massachusetts), Singapur, Xina i resta de la Unió Europea (oberta fins al 23 de novembre de 2017)
  2. Programes bilaterals: projectes col·laboradors en tots els àmbits tecnològics, entre empreses catalanes i empreses o entitats d’Alemanya, Israel o Xile (oberta fins al 25 de juliol de 2017)
  3. Programes sectorials ERA-Net: projectes col·laboradors sectorials entre empreses catalanes i entitats internacionals. Aquesta tipologia engloba la convocatòria ERA-Net MANUNET III, per a projectes en l’àmbit de la fabricació avançada i ERA-net Cofund Electric Mobility Europe, per a projectes en l’àmbit de la mobilitat elèctrica (ambdues convocatòries, obertes fins al 25 de juliol de 2017).

Des de l’any 2007, aquesta convocatòria ha implicat la participació de 629 empreses catalanes per impulsar 269 projectes d’R+DACCIÓ hi ha destinat 75 milions d’euros, que han mobilitzat una inversió empresarial de 203 milions.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web d’ACCIÓ.