La Secretaría de Estado de I+D+i ha obert la convocatòria de l’any 2013 dels Proyectos “Explora Ciencia” y “Explora Tecnología”. Aquesta convocatòria s’emmarca en el Programa Estatal de Fomento de la Investigación Científica y Técnica de Excelencia del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación (2013-2016). Es tracta de finançar projectes de recerca que reexaminin paradigmes establerts, a partir d’objectius interdisciplinaris, cerca de noves aplicacions i proves de concepte. Per tant, han de ser propostes d’investigació imaginatives, innovadores i radicals, en les quals hi hagi indicis per explorar científicament i que siguin aplicables a qualsevol àrea temàtica.

Aquesta actuació té l’objectiu de promoure l’execució de projectes d’investigació bàsica i tecnològica, els resultats dels quals representin un avanç significatiu del coneixement per desenvolupar nous enfocaments i metodologies i generar coneixement de caràcter transversal i bàsic.

Els ajuts es destinaran a finançar la despesa de personal, petit equipament, materials i altres despeses relacionades amb els objectius del projecte. El pressupost total de la convocatòria és de 5 milions d’euros. El termini de sol·licitud finalitzarà el 15 de gener de 2014.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la Secretaría de Estado de I+D+i.