Convocatòria COVID-19L’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) ha obert la convocatòria urgent d’expressions d’interès per al finançament extraordinari de proyectos de investigación sobre el SARS-COV-2 y la enfermedad COVID-19 con cargo al Fondo COVID-19.

En el marc del Reial Decret-llei 8/2020, de 17 de març, aquest fons extraordinari està dotat amb 24 milions d’euros. A més, l’ISCIII ha rebut 1,2 milions d’euros per a projectes d’investigació propis. D’altra banda, s’han atorgat 4,45 milions d’euros al Centro Nacional de Biotecnología (CNB) del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

Les propostes han de contribuir a millorar la resposta de la salut pública i a desenvolupar noves eines preventives, diagnòstiques i terapèutiques. A més, han de permetre una implantació i posada en funcionament immediata en el Sistema Nacional de Salud (SNS) de l’Estat espanyol.

L’impacte previst de la convocatòria pretén contribuir a millorar el tractament de la malaltia, així com el diagnòstic i clínica dels pacients infectats, a més de contribuir al disseny, desenvolupament i implantació de mesures eficaces de salut pública.

A causa de la urgència de la situació, s’intentaran reduir al màxim els procediments de presentació, avaluació i concessió de sol·licituds. Les propostes es presentaran mitjançant el correu electrònic covid19@isciii.es i hauran de seguir una plantilla predeterminada. Els terminis de presentació es mantindran obert fins a l’extinció del fons econòmic extraordinari.

El procés de selecció de propostes comptarà amb la participació d’un comitè cientificotècnic per donar suport a la Direcció de l’ISCIII, que s’encarregarà de resoldre de manera individual i motivada la concessió directa d’ajuts.

Així mateix, el Ministerio de Ciencia e Innovación, mitjançant el Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI), ha posat en funcionament una sèrie de mesures urgents per mobilitzar uns 500 milions d’euros destinats a empreses innovadores. Es tracta d’una línia d’ajuts a l’R+D+I empresarial exempta de garanties per a pimes i empreses de fins a 1.500 treballadors. L’objectiu és atenuar la reducció d’activitat, protegir els llocs de treball en l’àmbit de l’R+D+I i mantenir la competitivitat de les empreses innovadores.

Per a més informació, podeu consultar la convocatòria de l’ISCIII, així com les notes de premsa publicades pel Ministerio de Ciència e Innovación, l’ISCIII, i el CDTI.