El Ministerio de Sanidad ha obert la convocatòria de l’any 2021 de les Ayudas económicas para el desarrollo de proyectos de investigación sobre adicciones. La convocatòria s’emmarca dins l’Estrategia Española de Ciencia y Tecnología y de Innovación (2021-2027), del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación (2021-2023) i de l’Estrategia Nacional sobre Adicciones (2017-2024).

L’objectiu és finançar projectes de recerca sobre addiccions per un màxim de tres anys i realitzats per entitats d’R+D públiques o privades sense ànim de lucre, en règim de concurrència competitiva. Aquesta convocatòria considera prioritari l’enfocament de gènere en les polítiques de recerca sobre addiccions.

En el marc del Plan Nacional sobre Drogas (PNSD), els projectes finançats per aquestes ajudes s’han de presentar en alguna de les àrees d’investigació següents: bàsica; clínica; social; epidemiològica; de salut pública; o serveis de salut. El pressupost màxim per aquesta convocatòria és d’1,38 milions d’euros.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà un mes després de la publicació al Boletín Oficial del Estado (BOE), realitzada el dia 2 de setembre de 2021. Les sol·licituds es poden presentar mitjançant el Sistema de Gestión de Subvenciones (SIGES).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del PNSD.