AGAURL’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) ha obert la convocatòria Projectes de recerca «Replegar-se per créixer: l’impacte de les pandèmies en un món sense fronteres visibles» (PANDÈMIES 2020). L’objectiu és atorgar ajuts per a projectes de recerca en diferents àmbits científics amb l’objectiu d’analitzar l’impacte de l’epidèmia COVID-19 i del concepte de pandèmia, més en general, a la nostra societat i proposar noves mesures, models i línies d’actuació que contribueixin a superar-ne les conseqüències i a definir nous models preventius, d’anàlisi i de tractament.

El pressupost global per aquesta convocatòria és de 7.200.000 euros. L’import de l’ajut sol·licitat ha de situar-se entre els 50.000 euros i els 350.000 euros. Podran ser beneficiaris d’aquests ajuts, els equips de recerca de les universitats del sistema universitari de Catalunya i dels centres CERCA de Catalunya.

Els equips de recerca han d’estar formats per, com a mínim, 10 investigadors. D’una banda, 1 investigador responsable del projecte, doctor i vinculat a la institució beneficiària estatutària o contractualment durant, com a mínim, tot el període d’execució del projecte. I d’una altra banda, 9 investigadors doctors vinculats a una universitat catalana o a un centre CERCA. L’equip també pot incloure altres investigadors de diferents categories i d’altres institucions. Així mateix s’hi poden incloure persones que puguin aportar la seva expertesa des d’entitats que no es dediquin a la recerca. Cada membre dels equips només pot constar com a membre en un projecte i, per tant, només pot constar en una sol·licitud d’aquesta convocatòria.

Aquesta convocatòria està oberta a tots els àmbits, a totes les temàtiques relacionades amb l’impacte al món i, a Catalunya en particular, de la COVID-19. Tanmateix, es proposen alguns camps temàtics indicatius per fomentar la interdisciplinarietat.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 30 d’octubre de 2020.

Per més informació podeu consultar el lloc web de l’AGAUR.