El Memorial Democràtic ha obert la convocatòria, per a l’any 2019, de les subvencions en règim de concurrència a projectes d’activitats commemoratives, de recerca i de difusió de la memòria democràtica. L’import màxim que es destina als tipus d’accions subvencionables és de 195.000 euros.

El Memorial Democràtic és una entitat del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu la recuperació, commemoració i foment de la memòria democràtica a Catalunya (1931-1980), i en concret, la Segona República, la Generalitat republicana, la Guerra Civil i les víctimes del conflicte per motius ideològics, de consciència, religiosos o socials, així com la repressió de la dictadura franquista, de l’exili i la deportació, i de l’intent d’eliminar la llengua i la cultura catalanes.

La convocatòria va dirigida als ens locals, consells comarcals, ajuntaments, mancomunitats de municipis, consorcis constituïts i/o adscrits a ens locals, entitats municipals descentralitzades, universitats, i entitats sense finalitats de lucre, fundacions o cooperatives sense ànim de lucre.

El termini de presentació de sol·licituds és el 5 de juny de 2019. La documentació és pot presentar a través de l’apartat Tràmits de la Generalitat de Catalunya.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del Memorial Democràtic.