CDTIEl Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) ha obert la convocatòria 2021 del Programa Tecnológico de Automoción Sostenible (PTAS), amb un pressupost de 40 milions d’euros. L’objectiu és donar suport a projectes d’R+D estratègics en cooperació, relacionats amb la mobilitat sostenible i la transició cap a vehicles connectats i amb zero emissions.

El programa forma part del Proyecto Estratégico para la Recuperación y Transformación Económica (PERTE) para el Desarrollo del Vehículo Eléctrico y Conectado, i rebrà finançament a càrrec del Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea (UE).

Els projectes han de respondre a un dels reptes tecnològics següents:
– Desenvolupament de components i plataformes per a vehicles elèctrics, híbrids endollables i propulsats per hidrogen.
– Conducció autònoma i mobilitat connectada.
– Adaptació dels entorns productius amb sistemes segurs i robusts per a la interacció persona-màquina en l’entorn fabril intel·ligent, dirigit a la fabricació de components i sistemes per al vehicle elèctric, híbrid endollable i propulsat per hidrogen

Les propostes s’han de presentar per consorcis d’empreses (entre tres i vuit), de les quals com a mínim dues han de ser autònomes i una pime. A més, el líder del consorci ha de ser una empresa gran o mitjana.

La durada dels projectes seleccionats serà de tres anys i rebran entre cinc i dotze milions d’euros en subvencions, amb un mínim de 175.000 euros per empresa en despeses elegibles.

La presentació de sol·licituds s’ha de realitzar a través de la Seu electrònica del CDTI. El termini de presentació finalitzarà el dia 2 de setembre de 2021.

Per a més informació, podeu consultar la convocatòria del Programa Tecnológico de Automoción Sostenible (PTAS 2021) del CDTI.