ACCIÓ, l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya, ha obert la convocatòria, per l’any 2017, dels Ajuts per a la mobilitat de personal investigador per desenvolupar projectes de recerca aplicada orientats a la transferència tecnològica (Programa TECNIOspring PLUS). La quantitat màxima destinada a la convocatòria és de 2,23 milions d’euros, la meitat dels quals estan cofinançats per la Unió Europea (UE) a través de les Marie Skłodowska-Curie actions del programa Horizon 2020.

L’objectiu de la convocatòria és l’atorgament d’ajuts econòmics a empreses ubicades a Catalunya i a desenvolupadors de tecnologia acreditats TECNIO per a la contractació de personal investigador experimentat per a desenvolupar projectes de recerca aplicada orientats a la transferència tecnològica. La contractació del personal investigador anirà lligada a un programa de mobilitat de 2 anys de durada per tal de potenciar la carrera investigadora en el seu àmbit d’expertesa.

El programa contempla dos tipus d’ajuts:
A) Modalitat Entrada: incorporació a una empresa amb establiment operatiu a Catalunya o a una entitat acreditada TECNIO: Estada de dos anys d’un investigador experimentat de qualsevol nacionalitat.
B) Modalitat Sortida + retorn: estada d’un any a una entitat d’acollida de fora de l’Estat espanyol (universitat, centre de recerca, centre tecnològic o departament d’R+D d’una empresa) i fase de retorn d’un any de durada en el centre TECNIO beneficiari de l’ajut per a finalitzar el projecte de recerca aplicada.

La presentació de sol·licituds s’ha de formalitzar mitjançant la documentació disponible al lloc web del programa TECNIOspring PLUS. El termini de presentació finalitzarà el 14 de setembre del 2017.

Per a més informació podeu consultar el lloc web del programa TECNIOspring PLUS.