ACC1Ó, l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, ha obert la convocatòria dels Ajuts als agents tecnològics de la Xarxa Tecnològica de Catalunya (TECNIO) per a la mobilitat de personal investigador vinculat a aquesta xarxa per a desenvolupar projectes de recerca aplicada orientats a la transferència tecnològica (Programa TECNIOSPRING 2013). La quantitat màxima destinada a la convocatòria és de 1.667.512 euros, i un 40% d’aquest pressupost està cofinançat per la Unió Europea (UE) a través de les Accions Marie Curie.

L’objectiu dels ajuts és facilitar als centres TECNIO la contractació de personal investigador experimentat per a la realització d’un projecte de recerca aplicada orientat a la transferència tecnològica. El programa contempla dos tipus de projectes subvencionables vinculats a dos tipus de mobilitat:
a) Sortida a l’estranger + retorn
– Estada d’un any a una entitat d’acollida fora d’Espanya (universitat, centre de recerca, centre tecnològic o departament d’R+D d’una empresa).
– Fase de retorn d’un any de durada en el centre TECNIO beneficiari de l’ajut per a finalitzar el projecte de recerca
b) Incorporació a un centre TECNIO durant una estada de dos anys d’un investigador experimentat de qualsevol nacionalitat.
TECNIO és la marca creada per ACC1Ó per aglutinar els principals centres i agents de transferència tecnològica de Catalunya. El termini de presentació de sol·licituds s’inicia avui (dimarts 18 de juny  de 2013) i finalitzarà un mes després, i s’han de formalitzar mitjançant l’imprès que es pot obtenir al lloc web del Programa TECNIOSPRING. Per a més informació podeu consultar el lloc web d’ACC1Ó.