Programa CerveraEl Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) ha obert la convocatòria de Procedimiento de acreditación y concesión de ayudas destinadas a Centros Tecnológicos de Excelencia “Cervera” (2019). L’objectiu és enfortir l’activitat dels centres tecnològics i/o centres de suport a la innovació tecnològica d’àmbit estatal i concedir l’acreditació d’excel·lència en una tecnologia estratègica.

Els ajuts finançaran les agrupacions de centres tecnològics que desenvolupin investigació científica i tècnica orientada al mercat en una de les 10 àrees estratègiques: materials avançats; eco-innovació; transició energètica; fabricació intel·ligent; tecnologies per a la salut; cadena alimentària segura i saludable; intel·ligència artificial i aprenentatge profund; xarxes mòbils avançades; transport intel·ligent; i, per últim, protecció de la informació.

El programa finançarà programes estratègics d’R+D de tres anys i presentats per agrupacions formades per 3, 4 o 5 centres tecnològics, que han d’estar inscrits al registre oficial i desenvolupar recerca aplicada.

El pressupost total d’aquesta convocatòria és de 40 milions d’euros en subvencions, que poden arribar fins a un màxim del 100% dels programes estratègics (pressupost mínim de 2 milions i màxim de 4) i només es finançaran activitats no econòmiques. La participació dels membres de l’agrupació haurà d’estar equilibrada: el coordinador no haurà de superar el 50% i els socis hauran d’estar entre el 15% i el 35% del pressupost sol·licitat.

A més d’aquesta convocatòria de subvencions, el programa Cervera compta amb 500 milions d’euros en crèdits per al bienni 2019-2020 per a projectes d’R+D realitzats per pimes i midcaps (en col·laboració amb centres tecnològics) en les tecnologies prioritàries del programa. Aquests crèdits compten amb un tram no reemborsable del 33% de l’ajut i una cobertura financera de fins al 85% del pressupost elegible. També per primera vegada, el Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades (MICINN) i el CDTI han incorporat un fons de provisió tècnica de 80 milions d’euros, destinat a garanties per obtenir préstecs.

La presentació de sol·licituds s’ha d’efectuar a través de la Seu electrònica del CDTI. El termini de presentació finalitzarà el dia 15 de juliol de 2019.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del CDTI, així com la nota de premsa publicada pel MICINN.