La iniciativa Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area (PRIMA) ha obert la convocatòria PRIMA Section 2 – Multitopic 2019 amb un pressupost global de 34,95 milions d’euros. L’Agencia Estatal de Investigación i el Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) participen en aquesta convocatòria, destinada a projectes de recerca transnacionals, amb un pressupost total de 3 milions d’euros. L’objectiu és desenvolupar i aplicar solucions innovadores, eficients i sostenibles per a la producció i subministrament d’aliments i d’aigua en l’àrea del Mediterrani.

PRIMA és una associació, en el marc de la cooperació euromediterrània, que té l’objectiu de dissenyar nous enfocaments de l’R+D+I per a la millora de la disponibilitat de l’aigua i la producció agrícola sostenible en una regió molt afectada pel canvi climàtic, la urbanització i el creixement demogràfic. PRIMA està formada per 19 països membres de la Unió Europea (UE), els països associats al programa Horizon 2020 i els països socis mediterranis en condicions d’igualtat amb la participació de la Comissió Europea. El programa PRIMA dóna suport a la recerca i la innovació a través de les Research Innovaction Actions (RIA) i està implementada per l’estructura PRIMA (PRIMA-IS), establerta com a Fundació PRIMA a Barcelona, a partir de plans de treball anuals.

La convocatòria PRIMA Section 2 – Multitopic 2019 es centra en múltiples temes de recerca (Agro-Food value chain, Farming Systems i Management of water). Els terminis de presentació de sol·licituds són el 21 de febrer de 2019 (prepropostes) i el 4 de setembre de 2019 (propostes completes).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de PRIMA així com altres entrades sobre el tema publicades en aquest blog.