L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha obert la convocatòria dels Premis Sant Jordi 2021 que s’atorguen a persones i a obres que destaquen per la seva vàlua científica o acadèmica als territoris de llengua i cultura catalanes. La convocatòria està integrada per seixanta-cinc reconeixements, que sumen gairebé 200.000 euros, sota l’impuls de les diverses seccions, fundacions, societats filials de l’IEC i la Diputació de Barcelona.

L’objectiu de la convocatòria és promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana, així com distingir obres i investigadors en tots els àmbits científics. La relació de premis i ajuts i borses es recull en el XC Cartell de premis i de borses d’estudi de l’IEC.

Val a dir que el Premi Prat de la Riba, instituït l’any 1916, té una dotació de 15.000 euros. Enguany, també s’han convocat tres reconeixements nous: el Premi Societat Catalana de Biologia a una start-up, ofert a la millor empresa emergent del sector biotecnològic o de ciències biològiques que estigui en fase de desenvolupament d’un producte o servei i que hagi estat fundada a Catalunya o en territoris de llengua catalana a partir del gener del 2015; el Premi de la Societat Catalana de Física per a treballs de fi de grau (per a estudiants), ofert a un treball final d’un grau que tingui un elevat contingut de física, realitzat per alumnes d’universitats de terres de llengua catalana; i, finalment, les borses d’estudi Josep Carner i Puig-Oriol, ofertes a estudiants per a treballar en la preparació de l’edició de l’obra de Josep Carner.

Les candidatures es podran presentar telemàticament fins al 30 de novembre de 2020. L’acte públic de lliurament dels Premis serà l’abril del 2021 a l’IEC.

Per a més informació, podeu consultar la notícia publicada al lloc web de l’IEC així com el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).