L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha obert la convocatòria dels Premis Sant Jordi 2020 que s’atorguen a persones i a obres que destaquen per la seva vàlua científica o acadèmica als territoris de llengua i cultura catalanes. La convocatòria està integrada per més de mig centenar de reconeixements, que sumen gairebé 200.000 euros, sota l’impuls de les diverses seccions, fundacions, societats filials de l’IEC i la Diputació de Barcelona.

L’objectiu de la convocatòria és promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana, així com distingir obres i investigadors en tots els àmbits científics. La relació de premis i ajuts i borses es recull en el LXXXIX Cartell de premis i de borses d’estudi de l’IEC.

Val a dir que en aquesta edició, el Premi Prat de la Riba, instituït l’any 1916, augmenta la seva dotació de 6.000 fins a 15.000 euros. Enguany també s’han convocat dos reconeixements nous: el Premi IEC de la Secció de Filosofia i Ciències Socials, ofert a un treball d’investigació o d’assaig sobre qualsevol de les matèries de la Secció, i el Premi Miquel Biada i Bunyol, que reconeix la millor obra, treball, tesi doctoral o estudi sobre infraestructures. Aquest últim guardó l’atorga la Societat Catalana d’Economia.

Les candidatures es podran presentar telemàticament fins al 29 de novembre de 2019. L’acte públic de lliurament dels Premis serà l’abril del 2020 a l’IEC.

Per a més informació, podeu consultar la notícia publicada al lloc web de l’IEC així com el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).