La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport del Govern de la Generalitat de Catalunya, ha convocat els Premis Nacionals de Recerca (PNR 2020), que enguany arriben a la 31a edició. Els guardons tenen com a finalitat fomentar el reconeixement social de la ciència i, molt particularment, divulgar l’activitat científica dels investigadors i entitats vinculades a Catalunya. Tanmateix els premis reconeixen els diversos àmbits de l’activitat investigadora, així com les iniciatives de comunicació i divulgació científica, de mecenatge científic i de cooperació publicoprivada en projectes d’R+D+I a Catalunya.

En aquesta 31a edició, els guardons convocats consten de 6 categories:
1. Premi Nacional de Recerca (dotat amb 40.000 euros).
2. Premi Nacional de Recerca al Talent Jove (dotat amb 10.000 euros).
3. Premi Nacional de Comunicació Científica.
4. Premi Nacional de Mecenatge Científic.
5. Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en recerca i innovació.
6. Premi Nacional d’Innovació a la Creació d’una Empresa de Base Científica

Els quatre últims guardons no disposen de dotació econòmica i consisteixen en un reconeixement social amb el lliurament d’una escultura del ceramista i escultor Jordi Serra.

Els candidats que hi poden presentar candidatures són: universitats; centres de recerca; instituts universitaris de recerca; acadèmies; empreses; fundacions; i en general, tots els agents del sistema català de recerca i innovació. El termini per a la inscripció de candidatures en totes les modalitats finalitza el 31 de desembre de 2020.

Per a més informació, podeu consultar les bases de la convocatòria al lloc web de la FCRI.