L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) convoca la cinquena edició del Premi Rafael Patxot i Jubert (2020) a un treball de recerca, bibliogràfic o d’assaig sobre algun dels aspectes afins a la trajectòria intel·lectual i científica de Rafael Patxot. Com a científic, Patxot va ser reconegut internacionalment pels seus estudis meteorològics i va contribuir decisivament al desplegament de la ciència del clima a Catalunya.

Aquest Premi va ser instituït l’any 2015 pel Consell Assessor de la Masia Mariona de la Diputació de Barcelona. La dotació del premi que aporta la Diputació és de 5.000 euros.

Enguany, el Premi s’adjudicarà a una monografia sobre els següents aspectes afins a la trajectòria intel·lectual i científica de Rafael Patxot:

  1. Cultura popular catalana, particularment la conservació del patrimoni en tots els seus aspectes, l’excursionisme en la descoberta del territori i llengua catalana.
  2. Història medieval catalana, història de les ciències a Catalunya, història local de Sant Feliu de Guíxols i dret internacional en la defensa dels drets i valors humans.
  3. Astronomia i meteorologia.

El treball haurà de ser inèdit i redactat en català. Les candidatures s’hauran de presentar telemàticament i en format paper a l’IEC. El termini de presentacions és el 29 de novembre de 2019 a les 13 hores.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web Espai Patxot.