ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, ha obert la convocatòria de Subvencions a nuclis de recerca industrial i desenvolupament experimental per a l’any 2018. Els Nuclis d’R+D empresarial són ajuts dirigits a les empreses catalanes que vulguin desenvolupar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc i que responguin a les necessitats del mercat. Aquests ajuts s’emmarquen en el programa Horizon 2020 de la Unió Europea (UE), mitjançant els instruments ERA-Net MANUNET III  (pressupost total de 260.000 euros), i en els programes bilaterals i unilaterals d’ACCIÓ (540.000 euros).

En aquest context, es contemplen els ajuts següents:
1. Nuclis de recerca industrial i desenvolupament experimental internacionals, 2018. Nuclis d’R+D internacionals (programa unilateral)

Ajuts destinats a incentivar la realització d’activitats d’R+D amb abast internacional. Els àmbits territorials elegibles són: Xile, Israel, França, Corea del Sud, Canadà, Massachussetts (USA), Cuba, el Regne Unit i la Xina. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 6 de setembre de 2018.

2. Nuclis de recerca industrial i desenvolupament experimental, 2018. Nuclis d’R+D internacionals (programa bilateral) Catalunya-Alemanya

Ajuts destinats a incentivar la realització d’activitats de R+D amb abast internacional i en el marc del programa bilateral Catalunya – Alemanya. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 6 de setembre de 2018.

3. Nuclis de recerca industrial i desenvolupament experimental, locals i internacionals 2018. Nuclis Internacionals. Programes Europeus ERA-net MANUNET III

Ajuts destinats a incentivar la realització d’activitats de R+D amb component internacional i en el marc del programa ERA-net MANUNET III (projectes d’R+D en l’àmbit de la fabricació avançada). El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 19 de juliol de 2018.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web d’ACCIÓ.