EurekaL’organització intergovernamental Eureka ha obert la convocatòria urgent Multilateral call for solutions for COVID-19 Echo Period – Life without a vaccine (2020). Eureka és una xarxa descentralitzada que facilita la coordinació del finançament nacional de l’R+D+I industrial orientada al mercat, amb l’objectiu d’impulsar la productivitat i la competitivitat del sector civil a qualsevol àrea tecnològica. A l’Estat espanyol, el Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) és l’organisme nacional de referència.

Aquesta convocatòria està pensada per donar suport a projectes que donin resposta a les necessitats derivades de la situació actual amb la COVID-19. L’objectiu és donar suport a projectes que puguin estar al mercat a curt termini (6 mesos), i només s’acceptaran proposta amb una durada màxima de 12 mesos. Els països participants amb els quals es pot realitzar un projecte bilateral o multilateral són els següents: Àustria, Canadà, Dinamarca, Espanya, França, els Països Baixos i Turquia.

Els ajuts del CDTI es poden trobar tant en la modalitat proyectos de I+D com a la corresponent a proyectos de innovación. Els principals beneficiaris dels projectes són empreses, però també hi poden participar altres tipus d’entitats. A l’Estat espanyol, es permet la participació d’altres entitats (centres tecnològics, universitats, etc.) mitjançant la subcontractació o l’autofinançament.

El termini per presentar la proposta a través de l’Eureka application portal finalitzarà el dia 15 de maig de 2020. Abans d’aquest termini, els socis espanyols també poden registrar la proposta a través de la Seu electrònica del CDTI.

Finalment, Eureka té previst obrir a partir del dia 15 de maig de 2020 una segona convocatòria que tindrà té un objectiu més a llarg termini, per respondre a les noves situacions de malalties amb un grau elevat de contagi i impacte fort en ésser humans.

Per a més informació, podeu consultar la convocatòria Multilateral call for solutions for COVID-19 Echo Period – Life without a vaccine (2020) de l’organització Eureka.