MIT-Spain ”la Caixa” Foundation SEED FUNDLa Fundació Bancària ”la Caixa” ha obert la tercera convocatòria MIT-Spain ”la Caixa” Foundation SEED FUND (2019), una iniciativa conjunta amb el Massachusetts Institute of Technology (MIT). L’objectiu d’aquesta convocatòria és promoure el coneixement i la recerca capdavantera per afrontar els grans reptes del segle XXI.

Amb aquest programa, ambdues entitats donen suport a projectes desenvolupats entre universitats i centres de recerca espanyols i grups de recerca del MIT, amb l’objectiu de fomentar la col·laboració i la transversalitat en la generació de coneixement.

L’ajut màxim és de 30.000 dòlars per projecte i s’han de centrar en els àmbits següents: salut (càncer, sida-VIH, malalties cardiovasculars, malalties neurodegeneratives, salut global i planetària); energia (noves fonts d’energia i energies renovables); i economia global (economia, ciència i tecnologia com a eines per combatre la desigualtat social).

El comitè d’avaluació està compost per professors del MIT que analitzen les propostes dels seus camps de recerca. Més de cent membres del cos docent del MIT participen en aquest procés de revisió cada any.

Les propostes s’han de presentar conjuntament entre els investigadors espanyols i els del MIT. Els sol·licitants han de presentar les propostes utilitzant el portal de sol·licituds. El termini de presentació finalitzarà el dia 17 de setembre de 2019.

La segona convocatòria MIT-Spain ”la Caixa” Foundation SEED FUND ha seleccionat 12 dels 23 projectes presentats, 7 dels quals pertanyen al camp de la salut, i 5 al de l’energia. Per comunitats autònomes, Catalunya ha rebut 4 ajuts, seguida per Andalusia (3), Madrid (3), Castella i Lleó (1) i Extremadura (1). Les entitats beneficiàries catalanes són dues universitats, un centre CERCA i un institut del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web MIT-Spain ”la Caixa” Foundation SEED FUND, així com el MIT International Science and Technology Initiatives (MISTI).