La Comissió Europea (CE) ha obert, en el marc del programa Horizon 2020, la convocatòria Marie Skłodowska-Curie for researchers at risk (RR 2018)L’objectiu és facilitar la cooperació transnacional entre iniciatives europees i nacionals i programes de suport a investigadors en situació de risc en els països d’origen (per causes de discriminació, persecució, patiment i/o violència), o estan buscant refugi per aquestes raons o han trobat recentment refugi a Europa.

Els temes específics que s’han d’abordar en aquesta convocatòria són: l’excel·lència científica, les habilitats i desenvolupament professional, la mobilitat intersectorial, l’emprenedoria, la igualtat d’oportunitats i la inclusió, les condicions de treball atractives, i l’equilibri entre treball i vida. A més, s’han de prioritzar la ciència oberta i la cooperació internacional.

El pressupost total de la convocatòria és d’1,5 milions d’euros. El termini de presentació de les convocatòries serà el 12 de desembre del 2018.

Per a més informació, podeu consultar el Participant Portal de la CE, així com el lloc web de les Marie Skłodowska-Curie Actions.