ICREALa Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) ha obert la convocatòria ICREA Senior per a l’any 2019. S’ofereixen 10 places d’investigador sènior en les àrees de Ciències experimentals i matemàtiques i d’Enginyeria. La selecció dels candidats es basa en la revisió d’experts, on els únics criteris són l’excel·lència i el lideratge científics.

La convocatòria s’adreça a candidats amb una trajectòria científica sòlida. Les persones interessades han d’haver obtingut preferiblement el títol de doctor abans del 2015, i han de tenir experiència extensa en centres internacionals, en l’àmbit predoctoral i/o postdoctoral. Només es consideraran els candidats que tinguin una carrera científica destacada i una capacitat de lideratge excel·lent. Les candidatures de dones seran especialment benvingudes.

Els candidats seleccionats obtindran un contracte permanent com a professors d’investigadors ICREA, i treballaran en universitats o centres de recerca de Catalunya (s’han d’incorporar, com a màxim, el mes de setembre de l’any 2020). Aquestes places no són compatibles amb els llocs permanents fora del sistema de recerca català (ni tan sols a temps parcial).

Els professors d’investigació ICREA se sotmeten a una avaluació del progrés de la seva investigació i del seu rendiment general després del primer període de tres anys i, posteriorment, cada cinc anys. Les avaluacions són realitzades per comitès d’avaluació externs, que avaluen tant la producció científica com l’activitat de recerca, i les avaluacions positives condueixen a augments salarials.

Segons la Memòria ICREA 2017, hi ha 254 investigadors  ICREA contractats de 26 nacionalitats diferents. Les 48 institucions d’acollida d’aquests professors són universitats i centres de recerca catalans. Des de la seva creació, l’any 2001, els investigadors ICREA han captat més de 690 milions d’euros en fons de recerca, mentre que el cost del programa ha sigut de 233 milions d’euros.

La presentació de sol·licituds a aquesta convocatòria s’ha de fer electrònicament a través del lloc web d’ICREA. El termini de presentació finalitzarà el 14 de març de 2019.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web d’ICREA.