ICREALa Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) ha obert la convocatòria ICREA Senior per a l’any 2018. S’ofereixen 10 places d’investigador sènior en les àrees de Ciències socials i del comportament, Humanitats i Ciències de la vida i mèdiques. Els candidats seleccionats tindran un contracte permanent amb ICREA, i treballaran en universitats o centres de recerca de Catalunya. Es requerirà que s’incorporin a la institució d’acollida abans del mes de setembre de l’any 2019.

La convocatòria s’adreça a candidats amb una trajectòria científica sòlida. Les persones interessades a participar-hi hauran d’haver obtingut preferiblement el títol de doctor/a abans del 2014, i hauran de tenir 4 anys d’experiència en centres internacionals, a nivell pre-doctoral i/o post-doctoral. Només es consideraran els candidats que tinguin una carrera científica destacada i una capacitat de lideratge excel·lent. Les candidatures de dones seran especialment benvingudes.

Segons dades de la Memòria ICREA 2016, hi ha 258 investigadors ICREA contractats de 28 nacionalitats diferents, la meitat dels quals treballaven abans principalment als EUA, al Regne Unit i Alemanya. Les 49 institucions d’acollida d’aquests professors són universitats i centres de recerca catalans. Des de la seva creació, l’any 2001, els investigadors ICREA han captat més de 600 milions d’euros en fons de recerca, mentre que el cost del programa ha sigut de 210 milions d’euros.

La presentació de sol·licituds a aquesta convocatòria s’ha de fer electrònicament a través del lloc web d’ICREA. El termini de presentació finalitzarà el 15 de març de 2018.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web d’ICREA, així com altres entrades sobre el tema publicades en aquest blog.