En el marc del programa Horizon 2020, la Comissió Europea (CE) ha obert la nova convocatòria de propostes European Green Deal (2020) dedicada al Pacte Verd Europeu. L’objectiu és mobilitzar la recerca i la innovació per donar resposta a la crisi climàtica i ajudar a protegir els ecosistemes i biodiversitat europeus. El pressupost total és de 983 milions d’euros.

El Pacte Verd Europeu, aprovat l’11 de desembre del 2019, és una nova estratègia de creixement que vol transformar la Unió Europea (UE) en una economia sostenible i una societat justa i prospera. Es tracta d’un paquet de mesures de resposta al canvi climàtic i mediambiental, així com als reptes socials que comporten per aconseguir una transició ecològica sostenible. Les mesures, acompanyades d’un full de ruta inicial per a les principals polítiques, van des d’una reducció ambiciosa de les emissions de gasos d’efecte hivernacle a la inversió en recerca i innovació d’avantguarda, a fi de preservar l’entorn natural d’Europa.

La convocatòria està dividida en 10 àrees, 8 d’elles temàtiques i 2 horitzontals: Increasing climate ambition; Clean, affordable and secure energy; Industry for a clean and circular economy; Energy and resource efficient buildings; Sustainable and smart mobility; Farm to fork; Biodiversity and ecosystems; Zero-pollution, toxic-free environaments; Strengthening knowledge; i finalment, Empowering citizens.

El text complet de la convocatòria i els temes corresponents estan disponibles en el programa actualitzat de treball 2018-2020, i en l’apartat «20. Cross-cutting activities».

El termini de presentació de sol·licituds és el 26 de gener de 2021.

Per a més informació, podeu consultar el Funding & Tenders Portal de la CE.