En el marc del programa Horizon 2020, l’European Science Foundation (ESF) ha obert la convocatòria European Cooperation in Science and Technology (COST 2020). L’objectiu és estrènyer els vincles entre els investigadors per tal de construir l’European Research Area (ERA), així com potenciar accions que contribueixin al desenvolupament científic, tecnològic, econòmic, cultural i social d’Europa. Les propostes han d’integrar a investigadors procedentes d’un mínim de 5 països. El finançament per a una acció en què hi participen 19 països és de 130.000 euros anuals, per un període de 4 anys.

COST acull especialment propostes dutes a terme per investigadors novells. Aquestes accions s’organitzen en 9 temes generals:
1. Biomedicina i biociència molecular
2. Ciencies i tecnologies químiques i moleculars
3. Ciències de la Terra i gestió mediambiental
4. Alimentació i agricultura
5. Boscos i els seus productes i serveis
6. Individus, societats, cultures i salut
7. Tecnologies de la informació i la comunicació
8. Materials, física i nanociències
9. Transport i desenvolupament urbà

El termini de presentació de sol·licituds per a les propostes preliminars és el 28 de març del 2014. La data per a la presentació de propostes multidisciplinàries és l’11 d’abril de 2014.

Per més informació, podeu consultar les bases de la convocatòria al lloc web del Diari Oficial de la Unió Europea i al de COST.