ERCEn el marc del programa Horizon 2020, l’European Research Council (ERC) ha convocat els ajuts ERC Synergy Grants (2020). L’objectiu d’aquests ajuts és donar suport per un període màxim de 6 anys a projectes de recerca en equip i a la frontera del coneixement, així com potenciar noves línies de recerca productives i nous mètodes i tècniques d’investigació. L’únic criteri d’avaluació és l’excel·lència científica.

Els beneficiaris d’aquests ajuts hauran de demostrar les habilitats complementàries per investigar en equip. En darrer terme es tracta d’impulsar les sinergies, les complementarietats i els valors afegits que poden generar progressos impossibles si els investigadors treballessin de forma independent.

Es requereix el lideratge de 2, 3 o 4 investigadors principals i el finançament màxim per un projecte pot arribar als 10 milions d’euros, amb un finançament addicional de 4 milions d’euros per cobrir despeses extraordinàries (trasllat a Europa, compra de gran equipament o accés a grans infraestructures).

El pressupost total de la convocatòria és de 350 milions d’euros. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el dia 5 de novembre de 2019.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’ERC, així com el portal Funding & tender opportunities de la Comissió Europea (CE).