European Research Council (ERC)L’European Research Council (ERC) ha obert la convocatòria Proof of Concept (2018) per donar suport als investigadors finançats en una convocatòria anterior perquè puguin desenvolupar aplicacions comercials de la seva recerca. Aquest ajut addicional pot utilitzar-se per posar en pràctica el potencial innovador de les idees generades en els projectes finançats, mitjançant l’establiment de drets de propietat intel·lectual, la investigació d’oportunitats de negoci o el desenvolupament de validacions tècniques.

Els ajuts tenen una durada de 18 mesos i un finançament de fins a 150.000 euros. El pressupost global de la convocatòria és de 20 milions d’euros. Hi ha tres terminis de sol·licituds: el primer finalitza el 16 de gener; el segon, el 18 d’abril; i el tercer, l’11 de setembre de 2018.

Des de la creació del programa Proof of Concept (any 2011), Catalunya ha captat 47 ajuts, un 7,1% dels 658 atorgats per l’ERC. En aquest sentit, l’ERC acaba de publicar la resolució del segon termini de la convocatòria 2017, en el qual han obtingut un ajut el Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria (CIMNE) (6 projectes en total) i un altre ajut l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) (6 projectes en total).

Per a més informació, podeu consular el Participant Portal de la Comissió Europea (CE), així com el lloc web de l’ERC i altres entrades sobre el tema publicades a aquest blog.