European Research Council (ERC)En el marc del programa Horizon 2020, l’European Research Council (ERC) ha obert dues convocatòries de l’any 2020 corresponents a les ERC Consolidator Grants i les ERC Proof of Concept Grants, amb un pressupost global de 682 milions d’euros. L’únic criteri de selecció és l’excel·lència científica de les propostes presentades.

La convocatòria ERC Consolidator Grants (2020) està dissenyada per donar suport a investigadors principals excel·lents de qualsevol nacionalitat en vies de consolidació del seu propi equip o d’un programa de recerca independent. Els sol·licitants han de demostrar la naturalesa innovadora, ambició i viabilitat de la seva proposta científica.

Els ajuts del programa ERC Consolidator Grants poden assolir un màxim de 2 milions d’euros durant un període de cinc anys. El pressupost total d’aquesta convocatòria és de 657 milions d’euros. El termini per sol·licitar aquests ajuts finalitzarà el dia 4 de febrer de 2020.

La convocatòria ERC Proof of Concept Grants (2020) té la finalitat de per donar suport als investigadors finançats en una convocatòria anterior perquè puguin desenvolupar aplicacions comercials de la seva recerca d’excel·lència.

Els ajuts del programa ERC Proof of Concept tenen una durada de 18 mesos i un finançament de fins a 150.000 euros. El pressupost global de la convocatòria és de 25 milions d’euros. Hi ha tres terminis de sol·licituds: el primer finalitza el 21 de gener; el segon, el 23 d’abril; i el tercer, el 17 de setembre de 2020.

Per a més informació, podeu el lloc web de l’ERC, així com altres entrades sobre aquest tema publicades per l’Observatori de la Recerca (OR-IEC).