European Research Council (ERC)En el marc del programa Horizon Europe (2021-2027), l’European Research Council (ERC) ha obert la convocatòria ERC Consolidator Grants (2021), amb un pressupost global de 633 milions d’euros. La convocatòria està dirigida als investigadors excel·lents en vies de consolidació per a desenvolupar idees en les fronteres del coneixement actual, a més de crear o consolidar els seus propis equips de recerca.

La convocatòria Consolidator Grants s’adreça a investigadors de qualsevol nacionalitat amb 7-12 anys d’experiència des de la finalització del doctorat, amb la finalitat que puguin desenvolupar una carrera científica independent a Europa, i així evitar la fugida de talent.

L’únic criteri de selecció és l’excel·lència científica de les propostes presentades. Els candidats hauran de demostrar la naturalesa innovadora, l’ambició i la viabilitat de la proposta científica.

Els beneficiaris d’aquests ajuts rebran un màxim de 2 milions d’euros (amb possibilitat de finançament addicional d’1 milió d’euros per trasllat de país, compra de grans equips o accés a infraestructures) per a desenvolupar projectes de fins a 5 anys de durada. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 20 d’abril de 2021.

Per a més informació, podeu consultar el portal Funding & tenders opportunities de la Comissió Europea (CE), així com el lloc web de l’ERC.