L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha concedit els Premis Sant Jordi (2020) corresponents al LXXXIX Cartell de premis i de borses d’estudi, que distingeixen obres i investigadors de tots els àmbits de la ciència i la cultura catalanes. En total, enguany s’han atorgat més de mig centenar de guardons, per un import que supera els 172.000 euros.

Els Premis Sant Jordi, instituïts el 1914, tenen una llarga tradició històrica i contribueixen a assolir la finalitat de l’Institut de promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana.

Enguany, la Fundació La Marató de TV3 ha estat guardonada amb el Premi Prat de la Riba 2020 en reconeixement al seu impuls a la recerca biomèdica i la sensibilització i promoció dels valors humans de la solidaritat a Catalunya. D’altra banda, la periodista Xantal Llavina, al capdavant del programa «Revolució 4.0», de Catalunya Ràdio, se li ha concedit el Premi Creu Casas. Dones per canviar el món, en la modalitat A, per la tasca divulgadora que du a terme i la seva capacitat d’arribar a la societat en general i especialment al públic jove i les noies. Així mateix, el Premi Rafael Patxot i Jubert s’ha adjudicat a Lara Estany Freire, pel treball La censura franquista i la traducció catalana de narrativa als anys seixanta.

Per a més informació, podeu consultar la relació dels treballs premiats així com la notícia publicada al lloc web de l’IEC.