Generalitat de CatalunyaL’Institut d’Estudis de l’Autogovern (IEA), del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, ha obert la convocatòria de Beques i ajuts a projectes de recerca en l’àmbit de l’organització territorial del poder (modalitats 3 i 4) per a l’any 2021. Els termes de la convocatòria d’enguany, adreçada a dues de les quatre modalitats definides a les bases, s’han repensat a causa de les circumstàncies actuals relacionades amb la COVID-19. La quantitat màxima destinada a aquesta convocatòria és de 190.000 euros.

Els projectes de recerca, en totes les modalitats, han d’abordar temes d’investigació relacionats amb la distribució territorial del poder i necessàriament han d’incloure Catalunya i el seu autogovern, ja sigui des d’una aproximació comparada com un únic cas d’estudi. Les àrees de coneixement prioritàries són: ciència política, dret, economia, sociologia i filosofia política.

En aquest marc, es poden presentar projectes que abordin una anàlisi d’aspectes directament vinculats amb qualsevol dels següents descriptors: poder compartit; federalisme; descentralització; relacions intergovernamentals; conflictes territorials; autodeterminació; secessió; nacionalisme; minories nacionals, culturals i lingüístiques. D’altra banda, projectes que fonamentats en la distribució territorial del poder abordin aspectes concrets dels sistemes institucionals, polítics, socials i econòmics. Per exemple, el sistema de partits, administració pública, polítiques públiques, govern local i metropolità, globalització, ciutats globals, i d’altres similars.

Enguany s’estableixen dues modalitats, una modalitat de beques individuals (a persones físiques) i una modalitat d’ajuts a la recerca universitària (a persones jurídiques):
– Modalitat 3. Treballs individuals d’investigació
– Modalitat 4. Projectes de recerca a universitats públiques catalanes, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i centres de recerca públics a Catalunya.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 16 de març de 2021. La presentació de sol·licituds de la Modalitat 3 es realitza des de l’apartat Tràmits de la Generalitat de Catalunya. Les sol·licituds de la Modalitat 4, en ser sol·licituds d’universitats i centres de recerca, s’han de tramitar des de la plataforma EACAT.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’IEA així com les bases reguladores d’aquesta convocatòria.