La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu ha obert la convocatòria de Beques per a estades curtes d’investigació biomèdica a l’estranger (2020). L’objectiu principal és estimular la recerca d’alt impacte a Catalunya mitjançant la col·laboració amb centres de prestigi nord-americans i europeus.

Aquesta convocatòria es centra especialment en projectes de recerca cardiovascular bàsica i/o clínica que no incloguin com a objectiu principal l’estudi de fàrmacs. Així mateix, en el desenvolupament o adquisició de noves tècniques en imatge cardiovascular per a la millora de la pràctica clínica i la recerca. Per poder presentar la sol·licitud, els investigadors han de tenir el títol de doctorat, llicenciatura, grau o equivalent i dur a terme la seva recerca a Catalunya.

La Fundació atorga 3 beques a investigadors que estiguin duent a terme recerca a Catalunya i vulguin fer estades curtes, entre un i nou mesos, en centres nord-americans i europeus punters en l’àmbit cardiovascular. L’inici de l’estada a l’estranger serà entre l’1 de juny i el 30 de novembre de 2020. El finançament per a aquesta convocatòria és de 3.000 euros bruts mensuals més les despeses de desplaçament.  La durada de la beca és d’un mínim de 3 mesos i un màxim de 9 mesos. La selecció de les propostes es realitza a partir d’un rigorós procés d’avaluació, que a més de la qualitat científica de la recerca proposada i la trajectòria del sol·licitant, té en compte si es genera impacte acadèmic, clínic o social.

Des de 2013, les beques Daniel Bravo han estat vinculades a centres de prestigi internacional com el Boston Children’s Hospital, l’Erasmus MC (University Medical Center Rotterdam), el Harvard TH Chan School of Public Health, el Karolinska Institute, el Montreal Heart Institute, el Mount Sinai Hospital, la University College London, la University of California, la Columbia University, entre d’altres.

El termini de presentació de sol·licituds és l’11 de març de 2020. Els interessats han de presentar les candidatures a través del formulari del lloc web de la Fundació.

Per obtenir informació més detallada, podeu consultar les bases de la convocatòria al lloc web de la Fundació.