Red.esEn el marc de l’Acción Estratégica de Economía y Sociedad Digital (AEESD), l’entitat pública empresarial Red.es ha obert la convocatòria 2020 d’Ayudas sobre desarrollo tecnológico basado en inteligencia artificial y otras tecnologías habilitadoras digitales.

L’objectiu de la convocatòria és el finançament de projectes empresarials de desenvolupament experimental basats en tecnologies digitals. Es tracta de donar suport a la generació de solucions, coneixement, tecnologies i innovació destinades a la millora de processos de digitalització i la creació de productes i serveis tecnològics avançats i d’alt valor afegit.

A banda de la intel·ligència artificial, els projectes poden tractar tecnologies digitals com, per exemple: Internet de les coses; processament de dades massives; computació d’alt rendiment; processament del llenguatge natural; ciberseguretat; robòtica; realitat virtual i augmentada; impressió 3D; etc. Els projectes han de desenvolupar-se en un grau 7 o 8 de maduresa tecnològica segons l’escala Technology Readiness Level (TRL).

El pressupost total de la convocatòria és de 35 milions d’euros en subvencions. A la vegada, el pressupost del projecte subvencionable és d’un mínim de 150.000 euros i un màxim de 3 milions. La intensitat de l’ajut màxim varia en funció de la mida de l’empresa: petita (45 %); mitjana (35 %); i no pime (25 %). A més, els beneficiaris podran optar per obtenir finançament del total del projecte a través de les entitats financeres adherides a les línies de finançament subscrites entre Red.es i l’Instituto de Crédito Oficial (ICO).

Les sol·licituds s’han de presentar a través de la Seu electrònica de Red.es, amb un termini màxim que finalitzarà el dia 30 de setembre de 2020.

Per a més informació, podeu consultar la convocatòria d’Ayudas sobre desarrollo tecnológico basado en inteligencia artificial y otras tecnologías habilitadoras digitales de l’entitat pública empresarial Red.es.