L’Agencia Estatal de Investigación (AEI) ha obert la convocatòria per a la concessió d’Ayudas para la adquisición de equipamiento científico-técnico (2021) en el marc del Plan Estatal de Investigación Científica, Técnica y de Innovación (2017-2020).

L’objecte dels ajuts és proveir d’equipament cientificotècnic als serveis comuns d’investigació de les entitats beneficiàries (organismes públics d’investigació, universitats públiques i altres centres públics d’R+D+I amb personalitat jurídica pròpia). Es tracta de dotar-los d’equips d’última generació, afavorir la gestió especialitzada i eficient, així com l’expansió de l’ús i accés generalitzat per part dels grups de recerca.

Segons la convocatòria, l’equipament cientificotècnic consisteix en equips i instruments (individuals o agrupats en un espai físic únic) necessaris per a la realització d’activitats d’R+D. També es pot presentar una instal·lació amb funcionalitats equiparables als equips i instruments.

La quantitat màxima destinada a la convocatòria és de 180 milions d’euros en subvencions, finançats pel Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea (UE). El cost total d’inversió de cada projecte s’ha de situar entre els 400.000 i els 1.500.000 euros.

La presentació de sol·licituds s’ha de realitzar a través de la Seu Electrònica del Ministerio de Ciencia e Innovación (MICINN). El termini de presentacions finalitzarà el 6 de juliol de 2021.

Per a més informació, podeu consultar la convocatòria per a la concessió d’Ayudas para la adquisición de equipamiento científico-técnico (2021) de l’AEI.