ISCIIIEn el marc del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación (2017-2020), l’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) ha obert la convocatòria per a l’any 2021 de les Ayudas de Proyectos de Investigación de Medicina Personalizada de Precisión (2021) de l’Acción Estratégica en Salud (AES). La convocatòria es finança amb els fons europeus del Plan de recuperación, transformación y resiliencia. El pressupost total és de 29,5 milions d’euros.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és la concessió de subvencions per fomentar el desplegament progressiu de la medicina personalitzada de precisió mitjançant el finançament de projectes que facin possible el desenvolupament i implementació d’actuacions clíniques i assistencials en el Sistema Nacional de Salut (SNS). En coordinació amb la Infraestructura de Medicina de Precisión asociada a la Ciencia y Tecnología (IMPaCT), aquests ajuts permetran incrementar la precisió en persones i serveis de salut dels diferents procediments de prevenció, diagnòstic, tractament i rehabilitació disponibles. Els tres programes vinculats a l’IMPaCT són: medicina predictiva, ciència de dades i medicina genòmica. Els projectes finançats posaran una atenció especial als estudis d’oncologia de precisió, farmacogenètica, malalties infeccioses i malalties cròniques.

Els beneficiaris d’aquesta convocatòria són entitats i institucions que realitzen o gestionen activitats d’R+D+I en biomedicina o en ciències i tecnologies de la salut: instituts d’investigació sanitària acreditats; entitats i institucions sanitàries públiques i privades sense ànim de lucre vinculades o concertades del Sistema Nacional de Salut (SNS); organismes públics d’investigació (OPI); universitats; i altres centres d’R+D.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 9 de setembre del 2021.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’AES de l’ISCIII.