Ministerio de Industria, Comercio y TurismoEl Ministerio de Industria, Comercio y Turimo (MINCOTUR) ha obert la convocatòria d’Ayudas a proyectos Industriales de investigación, desarrollo e innovación en el ámbito de la industria manufacturera per a l’any 2019. L’objectiu d’aquests ajuts és donar un impuls tecnològic a empreses i sectors industrials així com a les cadenes de valor estratègiques.

Els projectes presentats han de ser de ser d’investigació industrial, desenvolupament experimental i innovació en matèria d’organització o de processos en la indústria manufacturera. Les iniciatives s’han de desenvolupar en dos anys com a màxim i s’han d’adaptar almenys a una de les prioritats temàtiques següents:

  1. Economia circular i ecoinnovació aplicades en la millora de las cadenes de valor
  2. Descarbonització, eficiència energètica i noves fonts d’energia sostenible
  3. Materials i productes avançats
  4. Innovació en processos de qualitat i seguretat
  5. Innovacions del procés productiu derivades de la prioritat temàtica 3

El pressupost global per aquesta convocatòria és de 65 milions d’euros (M€) en forma de préstecs reemborsables. L’import màxim del préstec és el 80 % del cost finançable dels projectes. Concretament, la distribució dels ajuts pel sector d’automoció és de 20 M€, pel sector ferroviari,10 M€ i per altres indústries manufactureres, 35 M€.

El termini de presentació de sol·licituds és el 21 de novembre de 2019. La documentació s’ha de presentar a través de la seu electrònica del Ministeri.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del MINCOTUR.