AGAURL’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) ha obert la convocatòria d’Ajuts en forma de garantia de préstecs participatius per a empreses joves i innovadores sorgides de la recerca (MERCAT 2018). L’objectiu principal és la introducció al mercat de nous productes, processos o serveis que tinguin com a base la recerca i el coneixement que es desenvolupen a les universitats i centres de recerca de Catalunya. Aquest programa forma part de l’Estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT), que promou l’R+D+I com a motor de transformació del teixit productiu. La RIS3CAT preveu la valorització del coneixement i la transferència innovadora com un dels instruments bàsics per aconseguir aquest objectiu.

La quantitat màxima destinada a la línia d’ajuts finançats per la Secretaria d’Universitats i Recerca és d’1,6 milions d’euros, provinents del fons de garantia constituït en virtut del conveni de col·laboració entre el Departament d’Empresa i Coneixement, i l’Institut Català de Finances (ICF), a través dels Instruments Financers per a Empreses Innovadores (IFEM). Aquesta quantitat garanteix un import màxim de crèdits participatius de 2 milions d’euros, que podrà aportar IFEM.

Els beneficiaris d’aquests ajuts poden ser empreses joves i innovadores amb establiment operatiu a Catalunya impulsades per les universitats catalanes i els centres de recerca de Catalunya (centres CERCA), per a introduir al mercat els resultats de la seva activitat. El termini de presentació de sol·licituds és el 27 de desembre de 2019.

Per a més informació podeu consultar les bases de la convocatòria al lloc web de l’AGAUR.