cac

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha obert la X Convocatòria dels Ajuts a la recerca sobre comunicació audiovisual (2016). L’objectiu és promoure la realització de treballs originals en matèria audiovisual elaborats des de disciplines com la comunicació; el dret; l’economia; la ciència política; la sociologia; entre d’altres. La dotació total prevista per a aquesta convocatòria és de fins a un màxim de 20.000 euros, i la quantitat màxima de dotació per projecte és de 5.000 euros.

Els destinataris d’aquests ajuts són investigadors de qualsevol àmbit i disciplina que, de manera individual o col·lectiva vulguin dur a terme un projecte de recerca sobre comunicació audiovisual. Es valoraran especialment les propostes que tinguin una aplicabilitat pràctica en el sector de la indústria i el sistema audiovisual català. Els projectes de recerca han de tractar sobre els temes següents:
1. Pluralisme i diversitat
2. Igualtat i diversitat en l’àmbit professional dels mitjans de comunicació audiovisual
3. Mecanismes per a la protecció dels menors d’edat als mitjans no lineals
4. Protecció i límits de la llibertat d’expressió en els gèneres audiovisuals.

En aquest marc, també es convoquen els XXVIII Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual. L’objectiu és premiar els treballs de recerca de qualitat sobre comunicació audiovisual realitzats de forma individual o col·lectiva que destaquin especialment, tant pel seu rigor metodològic com per les noves aportacions. La dotació econòmica és d’un primer premi de 5.000 euros i d’un segon de 2.000 euros.

El termini de presentació de les sol·licituds d’ambdues convocatòries finalitza el 4 d’abril de 2016.

Podeu ampliar la informació al lloc web del CAC.