imatge2El programa RecerCaixa ha obert la convocatòria d’Ajuts a la recerca (2014) en què es financen projectes desenvolupats per investigadors de les universitats i centres de recerca de Catalunya. Enguany, l’Obra Social ‘la Caixa’ hi destinarà un total d’1,9 milions d’euros i el finançament màxim que pot rebre un projecte, inclòs l’overhead institucional, és de 100.000 euros. La convocatòria persegueix principalment dos objectius: impulsar la recerca científica d’excel·lència, i apropar la ciència a la societat, fent-la partícip dels avenços científics i dels beneficis humans i socials.

Els projectes de recerca hauran de tenir una vinculació clara i directa amb els àmbits següents: humanitats; educació: inclusió social; polítiques públiques; ocupació; i finalment, salut pública. Les propostes presentades han de ser projectes de recerca innovadors que impliquin la creació de nou coneixement, i han de reunir les característiques d’excel·lència científica, capacitat transformadora i potencial inclusiu per a involucrar la societat en l’avenç de la ciència.

El termini de presentació de les sol·licituds és fins a l’11 de juny del 2014 i es realitzarà a través del portal web de RecerCaixa.

Per a més informació podeu consultar les bases de la convocatòria al lloc web de RecerCaixa, així com les diverses entrades sobre el tema publicades al Blog de l’OR-IEC.