Excelencia Severo OchoaL’Agencia Estatal de Investigación ha publicat la resolució definitiva de la convocatòria 2017 de les Acreditaciones y ayudas públicas de «Centros de excelencia Severo Ochoa» y de «Unidades de excelencia María de Maeztu».

Actualment, hi ha 25 centres Severo Ochoa i 23 unitats María de Maeztu. Cal destacar que més de la meitat (25 del total de 48) es troben a territoris de llengua i cultura catalanes, amb un impacte econòmic de gairebé 80 milions d’euros. Així, Catalunya compta amb 10 centres i 10 unitats; el País Valencià presenta 3 centres i 1 unitat; i, per últim, les Illes Balears disposen d’1 unitat.

L’objectiu d’aquestes acreditacions d’excel·lència científica és l’enfortiment institucional (cal elaborar un programa estratègic) i la potenciació de la projecció internacional dels centres i unitats d’investigació que destaquin per la rellevància i l’impacte elevat dels seus resultats en l’àmbit mundial, així com per la capacitat innovadora i la relació amb el sector empresarial. Per un període de 4 anys, la distinció Severo Ochoa concedeix 4 milions d’euros i la María de Maeztu, 2 milions d’euros.

Amb un pressupost global de 34 milions d’euros, la resolució definitiva de la convocatòria 2017 ha concedit 5 acreditacions Severo Ochoa (que inclouen l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia -ICN2- i l’Institut de Neurociències d’Alacant -IN-) i 7 acreditacions María de Maeztu (hi són presents l’Institut de Física Interdisciplinari i Sistemes Complexos -IFISC-, i, per part de la Universitat de Barcelona -UB-, l’Institut de Química Teòrica i Computacional -IQTCUB– i l‘Institut de Neurociències -UBNeuro-).

Per a més informació, podeu consultar la resolució definitiva de la convocatòria 2017 de les Acreditaciones y ayudas públicas de «Centros de excelencia Severo Ochoa» y de «Unidades de excelencia María de Maeztu» de l’Agencia Estatal de Investigación.