Excelencia Severo OchoaLa Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación  ha obert la convocatòria 2014 de les Acreditaciones y ayudas públicas de Centros de excelencia Severo Ochoa y de Unidades de excelencia María de Maeztu. L’objectiu és impulsar l’excel·lència de la recerca pública amb una elevada rellevància i impacte a escala internacional, sense oblidar el ressò empresarial i social i l’atracció de talent internacional.

L’acreditació Centros de excelencia Severo Ochoa manté el finançament d’1 milió d’euros anuals durant 4 anys. El procés d’avaluació és rigorós i realitzat per comitès científics internacionals. En total, els territoris de llengua i cultura catalanes acumulen 10 de les 18 acreditacions atorgades fins al moment, 8 a Catalunya i 2 al País Valencià.

Com a novetat, la convocatòria inclou la modalitat Unidades de Excelencia María de Maeztu, per reconèixer les estructures estables sense personalitat jurídica pròpia que puguin estar integrades per la totalitat o part de la plantilla d’investigació d’un centre, departament universitari o institut de recerca. La nova modalitat té la finalitat d’impulsar unitats amb acreditada rellevància científica i resultats i investigadors de qualitat. Les unitats seleccionades comptaran amb 500. 000 euros anuals durant 4 anys, ja que els costos de gestió, organització i estructura són inferiors als dels centres. En qualsevol cas, la qualitat científica i els requisits científics exigits són exactament iguals a les dues modalitats.

El pressupost de la convocatòria és de 20 milions d’euros. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el dia 15 de gener de 2015.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la Secretaría de Estado de I+D+I, així com altres entrades sobre aquest tema publicades al Blog.