MINECOLa Secretaría de Estado de I+D+i ha obert la segona convocatòria 2015 de les Acciones de dinamización «Proyectos Europa Excelencia», incloses en les actuacions del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación (2013-2016). L’objectiu és fomentar la participació d’investigadors amb trajectòries prometedores i potenciar la participació espanyola en els programes d’excel·lència de l’European Research Council (ERC).

En concret, aquesta convocatòria finança investigadors que han superat la segona etapa d’avaluació dels ajuts ERC Consolidator Grants (2014), que han obtingut la qualificació A i que no han estat finançats. Els investigadors han d’estar vinculats a universitats, centres públics d’R+D+I, centres tecnològics i entitats públiques i privades sense afany de lucre que executen activitats de recerca.

El pressupost per aquesta convocatòria és d’1,2 milions d’euros que es podrà incrementar en 1 milió d’euros si es produeix un augment de crèdit disponible. El termini d’execució de les actuacions serà d’un any.

El procediment de sol·licitud s’ha d’efectuar a través de la Seu electrònica del Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO). El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 30 de juliol de 2015.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la Secretaría de Estado de I+D+i.