L’Agencia Estatal de Investigación ha obert la convocatòria 2019 de les Acciones de dinamización «Europa Investigación»,  contemplades en el Programa Estatal de I+D+I orientada als Retos de la Sociedad, en el marc del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación (2017-2020). L’objectiu és promoure la participació espanyola en iniciatives europees en ciència i tecnologia dels programes Horizon 2020 (2014-2020) i Horizon Europe (2021-2027). Es tracta de fomentar l’atracció i retenció del talent científic i la internacionalització i de facilitar la participació de joves investigadors amb contribucions cientificotècniques rellevants i innovadores.

Aquesta convocatòria també inclou la possibilitat de sol·licitar finançament per a la preparació de propostes Future and Emerging Technologies (FET) i d’ajuts convocats per ERC Starting Grants, ERC Consolidator Grants, ERC Advanced GrantsERC Proof of Concept, ERC Synergy Grants, i els seus equivalents a l’Horizon Europe. Els beneficiaris poden ser entitats públiques i privades sense afany de lucre amb capacitat i competència demostrada per realitzar projectes d’R+D que suposin un avenç significatiu del coneixement.

El pressupost per aquesta convocatòria és de 3 milions d’euros. No es concediran ajuts per imports superiors a 25.000 euros, en les propostes d’accions de recerca i innovació i en les Marie Sklodowska-Curie Actions, com la Research and Innovation Staff Exchange (RISE) i les Innovative Training Networks (ITN), i de 10.000 € en les propostes de projectes individuals a l’European Research Council (ERC).

El procediment de sol·licitud s’ha d’efectuar a través de la Seu electrònica del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades (MICINN). El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 25 d’abril de 2019.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del MICINN.