ISCIII

L’Acción Estratégica en Salud (AES), amb un pressupost de 110,9 milions d’euros per a l’any 2013, és l’instrument principal de l’Institut de Salud Carlos III (ISCIII) per enfortir la recerca en salut a l’Estat espanyol. Es tracta de la primera actuació que es posa en funcionament del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación (2013-2016). La convocatòria 2013 presenta algunes novetats com, per exemple, dues actuacions adreçades exclusivament als 18 instituts d’investigació sanitària acreditats per l’ISCIII (5 instituts a Catalunya i 2 al País Valencià). Cal recordar que Catalunya ocupa una posició capdavantera a l’Estat espanyol a l’AES, sobretot pel que fa a la convocatòria principal, els projectes d’investigació en salut.

A partir de les prioritats temàtiques de l’AES, les línies de recerca fonamentals són:
– Tecnologies moleculars i cel·lulars aplicades a la salut.
– Investigació biològica integrativa i de sistemes.
– Millores en la predicció, diagnòstic i seguiment de malalties i monitorització terapèutica.
– Prevenció, desenvolupament de nous fàrmacs i teràpies innovadores.
– Biotecnologia, nanomedicina, robòtica i bioenginyeria.

Les convocatòries de l’AES 2013 s’obriran de forma esglaonada. Així, a partir del 17 de juny de 2013, ja es poden sol·licitar i consultar documentació de suport sobre els següents ajuts:
Proyectos de investigación en salud (Termini: 09/07)
Ayudas Predoctorales de Formación Gestión de Investigación en Salud (FGIN) (Termini: 03/07)
Contratos Sara Borrell (Termini: 04/07)

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’AES i la resolució oficial del Boletín Oficial del Estado (BOE), així com altres entrades sobre el tema publicades al Blog.