Congrés 1714

La Secció Històrico-Arqueològica (SHA) de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha organitzat el congrés internacional «Catalunya (i els Països Catalans) abans i després de l’Onze de Setembre de 1714» per commemorar els 300 anys de la fi de la Guerra de Successió Espanyola a Catalunya i de l’emblemàtica jornada de l’Onze de Setembre. El congrés analitzarà les causes, les conseqüències i el desenvolupament de la guerra en l’àmbit de Catalunya i del conjunt dels Països Catalans, amb l’objectiu establir un balanç de la producció investigadora i de les reflexions dels especialistes.

El congrés se celebrarà del 24 al 27 de febrer de 2014, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC. L’assistència al congrés és gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament. Els actes començaran el dilluns 24 de febrer a les 18:30 hores, amb la salutació a càrrec dels presidents de l’IEC i de la SHA i la conferència d’obertura, «La Guerra de Successió d’Espanya i les seves conseqüències vistes des dels nords», a càrrec de Patrici Pojada (Universitat de Perpinyà).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del congrés «Catalunya (i els Països Catalans) abans i després de l’Onze de Setembre de 1714».