El científic James Lovelock ha estat convidat pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona per a aportar la seva visió sobre l’evolució i les característiques especials del planeta Terra. La teoria de Gaia, formulada per Lovelock, ens permet comprendre els mecanismes i resultats de l’evolució de la biosfera i la seva influència sobre el nostre planeta.

La conferència que duu per títol “Planeta Vida: Coevolució de la Terra i els seus organismes” serà impartida en anglès amb traducció simultània i tindrà lloc el 14 de setembre de 2010, a les 19h, al Saló del Consell de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Per assistir-hi cal enviar confirmació a l’adreça museuciencies@bcn.cat.

La teoria de Gaia de Lovelock també serà l’eix principal de l’exposició permanent “Planeta Vida” que s’inclourà en el nou Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que s’inaugurarà el 2011, i serà comissariada pel Dr. Ricard Guerrero (catedràtic de Microbiologia de la UB i secretari científic de l’IEC) i Mercè Piqueras (presidenta de l’Associació Catalana de Comunicació Científica).