Amb el nom de Corpus des Trobadours,  es va presentar el 19 de maig de 2011 a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) un portal web que reuneix textos i estudis relacionats sobre l’obra trobadoresca. L’estudi complet d’aquesta matèria era de difícil accés fins ara, degut a l’antiguitat i la dispersió de les obres que es trobaven en edicions individuals.

El projecte ha estat elaborat per l’IEC, amb el patrocini de la Union Académique Internationale (IUA), i dirigit per Vicenç Beltran i Pepió i Tomàs Martínez Romero, seguint l’objectiu inicial del projecte fundat i dirigit per Ramon Aramon i Serra (en col·laboració amb Aurelio Roncaglia) i, darrerament, pel professor Alberto Vàrvaro. Actualment, consta de cent quaranta-sis poemes de trenta autors diferents i un autor anònim.

Les obres es presenten acompanyades d’una anàlisi crítica que permet als professionals dels estudis occitans i als lectors apassionats dels trobadors una comprensió completa d’aquestes obres. També s’ofereix un cercador per paraula clau dels textos, autor, editor, any i gènere del poema.

(La imatge de la capçalera és cortesia de la Biblioteca de Catalunya ms. 146 f. 50 r)