La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració d’entitats i universitats catalanes, organitzen la 25a Setmana de la Ciència (SC20), que tindrà lloc del 14 al 29 de novembre de 2020. Durant aquest esdeveniment, se celebraran prop de 500 activitats multidisciplinàries de divulgació científica arreu del nostre territori: jornades de portes obertes; itineraris guiats; taules rodones i conferències; exposicions; xerrades; jocs; tallers científics; entre d’altres. Aquesta edició és assenyalada perquè es celebren 25 anys de la Setmana de la Ciència.

La temàtica central de l’SC20 es centrarà en la malaltia COVID-19, la seva evolució global i l’estat de la recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2. Així mateix, es tractaran altres temes rellevants com l’Any Internacional de la Sanitat Vegetal, i el centenari del naixement de diferents persones que han estat referents als respectius camps de coneixement. En aquest context, es destaca el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit; el químic Enric Casassas i Simó; la química anglesa, Rosalind Franklin, una figura clau en el descobriment de l’ADN; i l’escriptor i bioquímic Isaac Asimov. El meteoròleg, astrònom i sismòleg Eduard Fontserè i Riba també s’afegeix als homenatjats per l’SC’20 en motiu del 150è aniversari del seu naixement.

En el marc d’aquesta iniciativa, s’organitza un concurs de cartells per a seleccionar el cartell representatiu de l’SC20. La temàtica ha d’estar relacionada amb algun dels temes centrals de l’edició d’enguany. El concurs està adreçat a tothom i cada concursant podrà presentar-hi un màxim de tres obres, que hauran de ser originals i inèdites.

El termini màxim de presentació dels pòsters serà el 14 de setembre de 2020 a la seu de la FCRI. El cartell seleccionat serà premiat amb 1.000 euros. El veredicte del cartell guanyador es farà públic durant la segona quinzena del mes de setembre.

Per a obtenir informació més detallada, podeu consultar les bases del concurs al lloc web de la FCRI.