L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha concedit els Premis Sant Jordi (2021) corresponents al XC Cartell de premis i de borses d’estudi, que distingeixen obres i investigadors de tots els àmbits de la ciència i la cultura catalanes. En total, inclou més de mig centenar de reconeixements, que sumen més de 180.000 euros.

Els Premis Sant Jordi, instituïts el 1914, tenen una llarga tradició històrica i contribueixen a assolir la finalitat de l’Institut de promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana. L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc al pati de la Casa de Convalescència el divendres 23 d’abril, a les 12 hores. Joandomènec Ros, president de l’IEC, obrirà l’acte. L’esdeveniment es podrà seguir a través d’aquest enllaç.

Enguany, el Premi Prat de la Riba 2021 ha estat atorgat a Jordi Savall i Bernadet en reconeixement a la seva trajectòria artística i acadèmica en la recerca musicològica de la música antiga i, en particular, de la del nostre país.

D’altra banda, Alejandra Valencia Villanueva (Sandra Uve) ha estat reconeguda amb el Premi Creu Casas. Dones per canviar el món, del qual també s’ha concedit una menció honorífica a Karina Gibert Oliveras. El Premi Creu Casas es crea l’any 2017 per promoure les dones que conreen la ciència. La modalitat B, que es concedeix a un grup de treball liderat per una dona que hagi desenvolupat metodologies d’empoderament de les dones o d’ensenyament per a captar el talent femení en qualsevol àmbit, s’ha concedit al grup de treball ENGINY-era, amb una menció especial a Fibracat TV.

Finalment, Pau Castell Granados ha estat guardonat amb el Premi Rafel Patxot i Jubert pel treball Els estudis sobre la bruixeria i la cacera de bruixes a Catalunya (1830-2020). Entre la història i el folklore.

Per a més informació, podeu consultar la relació dels treballs premiats així com la notícia publicada al lloc web de l’IEC.