La British Library posa a disposició en accés obert la col·lecció Scholarly Communications Toolkit, sota llicències Creative Commons. Es tracta d’un conjunt de guies introductòries en anglès sobre diferents aspectes de les comunicacions acadèmiques i arxius editables per a investigadors.

La col·lecció inclou les publicacions següents:

  • A Guide to Publishing Research: guia per a la publicació de la recerca per tal de triar el format adequat. Inclou mètodes de revisió per parells i polítiques d’accés obert.
  • A Guide to Sharing Your Research Online: guia per a compartir les publicacions de recerca en línia, incloses les publicacions d’accés obert, els avantatges de les xarxes socials, fent ús de l’avaluació de la investigació i eines d’anàlisi, i com utilitzar identificadors persistents. L’objectiu és millorar l’impacte de la investigació així com el perfil de l’investigador.
  • A Guide to Research Data Management: guia per la gestió de les dades de recerca, des de l’organització i l’emmagatzematge fins a la seguretat i compartició.
  • A Guide to Copyright and Creative Commons in Research: guia sobre drets d’autor i llicències per a les publicacions dels treballs.
  • A Guide to Open Access: guia sobre com publicar la recerca en accés obert i recursos i eines que permeten l’accés gratuït i en línia a les publicacions.

Val a dir que la British Library és la biblioteca nacional del Regne Unit i una de les més grans del món. Fundada l’any 1753, té un patrimoni de 170 milions d’articles i cada any se li incorpora una col·lecció d’aproximadament tres milions d’elements nous. La biblioteca ofereix serveis d’informació a comunitats acadèmiques, empresarials, de recerca i científiques.

Per a més informació, podeu consultar la col·lecció Scholarly Communications Toolkit.