El 16 i 17 de setembre de 2019 es durà a terme la 9a edició del Campus Gutenberg-Cosmocaixa, una iniciativa dedicada a la comunicació i a la cultura científiques. Els objectius són impulsar el periodisme, la comunicació, la cultura i la divulgació científica; reforçar la cooperació entre tots els agents implicats en aquesta tasca; i finalment, desenvolupar noves estratègies que contribueixin a millorar la relació entre la comunitat científica, els professionals que treballen en aquest àmbit i la societat. L’esdeveniment tindrà lloc al Cosmocaixa Barcelona.

El Campus està impulsat pel Màster de Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (UPF Barcelona School of Management) i l’Obra Social “la Caixa”, amb la col·laboració del Centre d’Estudis de Ciència, Comunicació i Societat (CCS-UPF), l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia (FECYT). La inscripció és gratuïta i l’assistència és oberta al públic general.

Aquesta iniciativa és un punt de trobada de les persones que treballen en l’àmbit de la comunicació i la divulgació de les ciències. Al mateix temps és una plataforma per a donar a conèixer les activitats que s’hi desenvolupen. En aquest sentit, el programa (preliminar) ofereix un ventall d’activitats entre les quals destaquen tallers, taules rodones, debats, grups de discussió, laboratoris d’idees i networking.

El Campus Gutenberg-Cosmocaixa s’inaugura amb una ponència sobre emergència climàtica, en què els joves de Fridays for Future interpel·laran a representants del món empresarial, ajudats per professionals de la comunicació científica. A més, es tracten també altres temes com el big data i la comunicació científica, la comunicació empresarial de la recerca i la innovació així com la diversitat afectiva i sexual en ciència. Entre la programació dels tallers, se n’inclou un sobre disseny en comunicació de la ciència, un altre sobre divulgació de la ciència a través d’historietes, entre d’altres. Enguany, per primera vegada, s’inclou un espai experimental, denominat «Babel de la Comunicació Científica» en què es posa a prova la capacitat dels participants d’interactuar amb 5 idiomes sense necessitat de traducció (gallec, italià, català, anglès i espanyol).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del Campus Gutenberg-Cosmocaixa.