L’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) convoca anualment els Ajuts per a l’organització d’accions mobilitzadores (ARCS), és a dir, congressos, simposis, cicles de conferències i seminaris d’especial rellevància científica, social, humanística i tecnològica, a Catalunya. Aquests ajuts van destinats a investigadors que siguin membres del comitè organitzador de l’activitat i estiguin vinculats a algun organisme de recerca català. Al portal MERIDIÀ, s’ha actualitzat l’Informe Ajuts per a l’organització d’accions mobilitzadores (ARCS) amb la informació corresponent a la convocatòria de 2009.

En el període 1997-2009 s’han concedit 2.017 ajuts per un total de 4,6 milions d’euros. Per àmbits dels Reports de la recerca a Catalunya, les àrees científiques predominants són Medicina (11,2%), Economia (7,4%), Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (6,2%), Altres Filologies (6,2%) i Història (6,1%). De les concessions, un 62,6% corresponen a universitats, un 18,4% a instituts i centres de recerca i un 19,0% a altres tipus d’entitats.

Per a més informació podeu consultar el lloc web de l’AGAUR, així com l’apartat de Recursos Econòmics del portal web MERIDIÀ.